måndag 7 maj 2012

Sett på SETT: Creaza


SETT-mässan började för mig lite mer än en månad innan dörrarna öppnades då jag blev kontaktad av Creaza om att de ville göra en reklamfilm för sina digitala verktyg som skulle visas på SETT-mässan. Anledningen till att de hade vänt sig till oss var att Kungälv är den kommun som har de mest aktiva Creazaanvändarna i Sverige. Vi kontaktade ett par pedagoger som vi visste var flitiga Creazaanvändare och fick fram två pedagoger som kunde tänka sig att vara med, Magdalena Théren, Klöverbackens skola och Anna Johansson, Diseröds skola.

Creaza anlitade det svenska företaget Videobrigade för att skapa filmen, ett företag som jobbar primärt med att skapa filmer åt skolor. Creaza och Videobrigade kom till Kungälv en eftermiddag för att filma pedagogerna samt en del elever på Klöverbackens skola. För eleverna blev detta en spännande upplevelse att få in så många vuxna besökare i sitt klassrum. En nyhet från Creaza är att de har skapat en app för iPad som skulle lanseras i samband med SETT-mässan. Eleverna fick möjlighet att prova en betaversion av appen då Creaza hade med sig ett par iPads på vilka eleverna kunde testa dessa appar. Eleverna tyckte att det var väldigt kul att jobba med Cartoonist (vilket är det första verktyget för vilken Creaza har gjort en app) på surfplattorna. Det som jag såg under den korta tid som de testade var att det var enklare för eleverna att samarbeta på en surfplatta jämfört med en dator då man kommer åt även om man sitter vid sidan om.


Under mässan så hade Creaza både seminarier och föredrag där de visade upp hur man kan jobba med deras verktyg.

Creaza är på gång med flera nya funktioner under sommaren och Mindomo, deras tjänst för tankekartor, kommer att få en total ansiktslyftning inom kort så att skolversionen får samma gränssnitt som deras fristående version numera har. Om du vill ha en förhandsgranskning på detta så kan du gå in på Chrome Web Store om du har Chrome som webbläsare.


Kontakt:
Douglas Potter
douglas.potter@kungalv.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar