onsdag 9 maj 2012

Rubriken på ett av seminarierna på SETT-mässan var "Viktigt på riktigt".


En inspirerande föreläsning där de två Guldäppelvinnarna Martin Braekken Fernström och Josef Sahlin berättar om hur de jobbar tillsammans med sina elever i varsin trea, i Årstaskolan i Stockholm.
När de började hade de inte mycket mer än en dator i klassrummet men såg fördelarna och jobbade på med de förutsättningarna de hade. Nu när de har fått Ipads blir utvecklingen mycket större och arbetet går mycket lättare.

En viktig del i deras arbete är att att eleverna publicerar sina arbeten på klassens blogg. Arbetet blir publikt och transparent och motivationen ökar för eleverna då de vet att det inte bara är en inlämning som läraren skall läsa. Det blir "viktigt på riktigt!"  Skolarbetet skall vara tillgängligt för elever, föräldrar och lärare även när eleverna har slutat för dagen. Kameran i plattorna är ett viktigt verktyg, de fotograferar mycket för att visa vad och hur de gör. Gå gärna in och besök deras bloggar, http://flygelbarn.se och http://tegelbobarn.se/.
Här händer allt möjligt. Det finns information, planeringar, uppgifter, arbeten, veckobrev  mm. Inläggen som görs är öppna för att kommenteras för att eleverna skall kunna få respons på det de skriver, positiv och konstruktiv respons.  Viktigt att känna sig omtyckt och betydelsefull. Eleverna säger att bloggen är det bästa när de är sjuka. De kan följa vad som händer i skolan även om de inte är där.
De har dessutom en blogg som heter Flygelböcker. Eleverna läser böcker avvägda så att de är en utmaning för den som läser och sen skriver de små recensioner. De har även läsuppgifter som de publicerar på bloggen. Till dessa skrivuppgifter skall de också ge varandra positiv och konstruktiv respons. De uttrycker att de skall ge varandra Two stars and a wish.
Här nedan kan ni se deras presentation. Se och låt er inspireras!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar