fredag 27 april 2012

EnIT på SETT

Under två dagar i slutet av april arrangerades för första gången mässan SETT i Stockholm, och vi åkte dit. SETT är en skandinavisk version av den stora internationella skol-IT mässan BETT som äger rum i London varje år.

Så här skriver arrangörerna om SETT:
"Anledningen till att mässan startas är att de skandinaviska länderna just nu ligger längst fram i världen när det gäller utveckling av det moderna lärandet, och genom att öppna upp för ökat samarbete mellan Sverige, Norge, Finland och Danmark kan man ytterligare stärka sina positioner globalt. SETT står för ”Scandinavian Educational Technology Transformation”. Och det är det SETT syftar till, att visa upp och sprida goda exempel på hur man kan förbättra och att utveckla lärandet hos eleverna."
Under de två dagarna kunde man välja bland ca 90 olika föreläsningar och även gå runt i utställardelen där leverantörer inom Skol-IT visade upp sina produkter och tjänster. Bland annat visade en leverantör upp ett kungälvsexempel på hur pedagoger jobbar med kreativt berättande, mer om detta i kommande inlägg.

Många av föreläsningarna handlade om praktisk IT i skolan men det fanns även de som handlade om organisation, juridik och att leda med IT.
Vi på EnIT delade upp oss för att få med oss så mycket inspiration och information som möjligt och kommer den närmsta tiden publicera inlägg om en del av de olika föreläsningarna vi besökte.
Bland annat kommer ni att få ta del av följande innehåll: Flipped classroom, IT på gymnasiet, kreativt bildberättande och hur skolarbetet blir viktigt på riktigt.

Kontakt:
Johan Busck
johan.busck@kungalv.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar