Nu när även högstadierna har fått varsin dator finns ett behov av att lära sig mer om hur man med hjälp av datorn kan utveckla undervisningen. Tyvärr är det lite svårt att locka till sig de stora massorna men vi ger oss inte så lätt!
De som var med fick med sig ett smörgåsbord av olika pedagogiska hjälpmedel att använda i klassrummet. För att nämna några fick vi höra hur en lärare använde bloggande för att utveckla skrivprocessen i årskurs 1 och 2. (Dessutom vet vi nu också att de som krigar är tjocka som tomater!)
De jobbar mycket med att ta bilder som eleverna efter diskussioner sedan får skriva texter till. Låter betydligt roligare än att skriva Far är rar!
En annan lärare beskrev hur hon hennes elever i årskurs 7 hade skapat en skoltidning som de sedan publicerat via nätresursen Issuu.com. Allt gick inte smärtfritt men både lärare och elever lärde sig en hel del på vägen fram till målet.
Se ett exempel på en tidning här nedanför:
Andra exempel vi fick ta del av handlade om skoldatatekets alternativa verktyg, webbläsaren Chromes nya "appar", Pointofix och andra bra program för att variera undervisningen.
Nästa Teachmeet (i vår) hoppas vi på ännu fler deltagare men först laddar vi för nästa Pedagogiska cafè (8/12) då vi får lära oss hur man kan använda GPS i förskola och skola. Alla är hjärtligt välkomna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar