fredag 6 maj 2011

EnIT´s första Teachmeet

Så var det avklarat, vårt första Teachmeet i Kungälv. Efter att ha besökt några Teachmeet, bland annat på Mötesplats skola i höstas, valde vi att använda konceptet vid vårt senaste pedagogiska café. Tyvärr lyckades vi inte locka lika många pedagoger som vid vårt förra café men skam den som ger sig! Vi gillar formen för att dela med sig av sina erfarenheter och tänker jobba hårt för att sprida det här sättet. Inte minst inför lanseringen av varsin dator på högstadierna i höst är det bra om vi har tränat, vi kommer verkligen att behöva hjälpa varandra framöver.
Förhoppningsvis fick deltagarna med sig några användbara tips om hur de kan involvera IT som en del i undervisningen. Det var extra kul att pedagoger från förskolan hela vägen upp till gymnasiet var representerade. För att nämna några exempel på vad vi fick ta del av:

 • Camilla visade en film (som hon gjort med hjälp av PhotoStory) om hur barnen tränar på ramsor. Sedan sitter barnen och tittar på filmen och lyssnar och härmar varandras ramsor.
 • Tina berättade om hur de involverar IT för att göra historia ännu mer intressant.
 • Magdalena gav oss en inblick i hennes "rum" i Fronter där hon länkar ut till webbresurser för musik.
 • Kerstin visade hur hon på ett enkelt sätt blandade text och ljud i samma dokument i vår lärplattform, Fronter.
 • Adam visar hur man kan använda Facebook
 • Adam gick igenom hur man skapar en Fan page i Facebook, där man kan kommunicera med elever utan att bli privat.
Dessutom fick vi lite tips på några olika webbresurser och även en inblick i Intels minidator Classmate för de yngre eleverna. Kanske får några av våra yngre elever i Kungälv testa några inom kort?

Sammanfattningsvis kan vi säga att vårt första Teachmeet gav mersmak. När vi nu snart börjar planera höstens pedagogiska caféer ser vi till att göra minst ett av dem till ett Teachmeet.
Den här terminen blir det inga fler caféer men vi har många andra saker på gång och givetvis kommer ni att kunna läsa om dessa här på EnIT´s blogg!

Kontakt:
Johan Busck
johan.busck@kungalv.se

2 kommentarer:

 1. Vad synd att man missade detta då. Premiär och allt!

  SvaraRadera
 2. Det blir fler tillfällen i höst, välkommen då!

  SvaraRadera