fredag 11 mars 2011

IT för pedagoger

Den 7 mars anordnade Kungälv och Stenungsund gemensamt för andra gången utbildningsmässan IT för pedagoger. Den här gången var det Nösnäsgymnasiet i Stenungsund som öppnade sina dörrar för mässan, förra gången (september 2009) var det Mimers Hus i Kungälv.
Drygt 300 pedagoger från de bägge kommunerna spenderade eftermiddagen med att lyssna på ett stort urval av pedagoger som jobbat med IT i klassrummet. Totalt fanns det över 30 miniseminarier att välja bland med en stor bredd på innehåll, se schemat här nere till höger.


Keynotespeaker var Hans Renman som pratade inför alla om en förändrad skola, mer om hans föreläsning senare på EnIT´s blogg.


Vi kommer under de närmsta veckorna publicera ett antal bloggposter som handlar om mässan, kom gärna med frågor om ni vill veta mer om mässan.
Schema för seminarier
Samarbetet mellan EnIT och IT-pedagogerna i Stenungsund startade egentligen som ett forum för att dela våra erfarenheter med lärplattformen Fronter som bägge kommunerna använder. Tillsammans med Mölndal, Kungsbacka och Härryda försöker vi dra nytta av varandras erfarenheter av att jobba i Fronter men har alltså kommit att vidga sig till att handla om skolutveckling på bred front med IT i fokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar