tisdag 29 mars 2011

Förskollärare testar GPS

Det är träff för mattenätverket i Kungälv. Pedagogerna träffas på Björkås förskola för att få testa att söka skatter med hjälp av en GPS. De börjar inomhus för en kort information om hur GPS:en fungerar, hur sökningen går till och vilka mål i Lpfö98 som kan uppnås. Det bjuds på frukt och juice och sen är det dags att ta på varma kläder och rejäla skor eller stövlar och ge sig ut i naturen. Det är 20 nyfikna pedagoger från olika förskolor i kommunen som delar in sig i grupper om två för att leta upp de 8 skatterna. Skatterna består av lådor, som innehåller uppdrag som är gömda i närområdet. Uppdragen har matte som tema och är anpassade så att pedagogerna skall få tips som de kan använda på sin förskola. t.ex 1. Leta upp en pinne som är kortare än din lillfinger. 2. Leta upp en pinne som är längre än din lillfinger.
Alla går in för sin uppgift och inom kort är alla igång och har spritt sig i området runt förskolan. Det behövs bara några små tips här och där för övrigt går letandet utan problem. Alla lyckas att hitta skatter och är väldigt positiva och engagerade. Tankarna på hur de skall använda arbetssättet på förskolan, hur de skall kunna låna/köpa GPS:er, var det passar att gömma skatter mm är i full gång.
När alla skatter är funna är det återsamling och tid för reflektion och frågor. Om jag får gissa så kommer vi att få många nya skattletare i vår kommun.

Kontakt
Lisbeth Sedén
lisbeth.seden@kungalv.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar