fredag 8 april 2011

Frontkommuner

Som systemansvarig för Fronter inser man snabbt att det är mycket som man måste behärska då det är många olika lagar och bestämmelser som styr våran verksamhet och att det inte är helt lätt att hålla koll på allt. Tidigare i våras så hade jag ett långt samtal med Morgan Holm från Jönköping angående detta och andra ting och då kom vi fram till att vi skulle bilda en grupp där vi kunde utbyta erfarenheter inom detta område.

Så den 23:e mars samlades representanter från 18 kommuner som alla kör Fronter som lärplattform. Med tanke på den korta framförhållningen och att vi spred detta mun till mun så var det i mina ögon en mycket stor uppslutning.

Dagen i Huskvarna bestod av ett förmiddagspass där vi diskuterade gruppens syfte och där olika kommuner visade på hur man jobbar med fronter. Stockholm stad visade på hur de är i första stadiet med att integrera live@edu i fronter och där man speciellt väntar på att office365 skall lämna betastadiet så att även det kan integreras i Fronter.

Vi bestämde bland annat att gruppens syfte skulle vara att:

  • Stötta varandra i processer (upphandling, juridik etc)
  • En stark grupp i kontakten med leverantören
Den andra punkten var en viktig del i det som vi diskuterade under eftermiddagen. Under de senaste 2 åren upplever vi att det har hänt alldeles för lite när det gäller saker som berör Sverige. Många långa listor skapade om önskade förändringar och buggrapportering. Genom att vi nu bildade gruppen och informerade Fronter om detta så har bara bildandet av gruppen lett till en betydande aktivitet från Fronters sida och där vi äntligen har fått till en dialogsituation igen. Bland annat ledde detta till ett nytt "IUP-möte" i Göteborg den 5 april där vi kunde framföra våra synpunkter på Fronter verktyg och där man nu äntligen har fått fritt ett utvecklingsteam för att slutföra fas 2 i verktygets utveckling.


Douglas Potter
EnIT
Kungälvs kommun

2 kommentarer:

  1. Jag har problem med fronter... När det är Word-dokument så kommer inte dokumentet fram. Däremot fungerar det med excel- och powerpointdokumnet. Vad gör jag för fel??? Eller är det någon inställning som är fel?

    SvaraRadera
  2. Borde funka.
    Vilken kommun jobbar du i? Kontakta din skolas IT-guide eller liknande.

    SvaraRadera