söndag 25 mars 2012

Teachmeet i Kungälv

Den 22 mars anordnade vi Kungälvs tredje TeachMeet. Vi dubblerade antalet besökare jämfört med vårt TeachMeet i höstas, vilket var mycket glädjande. De som var där fick ta del av ett tiotal pedagoger, från förskola till gymnasiet, som gav konkreta tips på hur man intergrerar IT i sin undervisning. Under de kommande veckorna kommer vi att  lägga ut videoklipp från de olika föreläsarna.


Varför direktsände vi inte?
I november hade vi vårt förra TeachMeet vilket vi direktsände via Bambuser som är en mycket bra tjänst för att enkelt direktsända olika event. Efter att ha sett ett antal olika föreläsningar via Bambuser upplever vi dock följande svårigheter:
  1. Ljudet: Alltför ofta är ljudupptagningen inte optimal vilket gör att det är jobbigt att lyssna en längre stund
  2. Ställtider: Mycket väntan mellan olika delar i ett event
Vi beslöt därför att inte direktsända vårt TeachMeet utan istället filma med bra ljudkvalitet (hoppas vi) och lägga ut redigerade klipp från de olika föreläsarna. Ni som är intresserade av att ta del av våra föreläsningar slipper leta runt i långa videofiler och får förhoppningsvis en bättre ljudupplevelse.
Genom att lägga ut uppdelade klipp i efterhand kan vi också låta de föreläsare som inte vill synas publikt på Internet att slippa det.
Vi hoppas att ni får glädje av vårt TeachMeet om än i efterhand!

Kontakt:
Johan Busck
johan.busck@kungalv.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar