tisdag 14 juni 2011

Digital pedagogik

Gränsöverskridande undervisning i nordiska skolor, GUNS

GUNS är ett nytt nordiskt EU-projekt med fokus på aktionsforskning i klassrummet, lärande och användningen av informations och kommunikationsteknologi (IKT). 18 skolklasser i 9 skolor i Sverige Norge och Danmark kommer att samarbeta med forskare. Bland annat ska man pröva gränsregional virtuell undervisning inom NO, SO, språk och matematik med hjälp av IKT som verktyg. Syftet med projektet är att forska på om det går att utveckla gemensamma pedagogiska modeller kring hur man kan använda IKT i undervisningen och därmed också övervinna gränser i våra nordiska skolsystem.

I Sverige kommer skolor i Kungsbacka, Mölndal, Kungälv och Trollhättan att delta i projektet. GRs roll är att bidra i det gränsregionala utvecklings- och spridningsarbetet samt att stödja och samordna de svenska skolornas arbete. Projektet startar i augusti 2011 och pågår under tre år och finansieras huvudsakligen av EUs regionala utvecklingsfond Interreg IVA. GUNS har en budget på ca 4 miljoner euro.


Samarbetspartners
GUNS är ett samarbete mellan sammanlagt 15 danska, svenska och norska partner, Roskilde Kommun och University College Själland i Danmark. Göteborgsregionen kommunalförbund (GR), Kungälv Kommun, Molndal Kommun, Kungsbacka Kommun, Trollhättan kommun och Högskolan Väst från Sverige. Pedagogiska Center i Friedrichstadt, Gulskogen School i Drammen, Selvik School i Sande, Kjölberg School i Friedrichstadt, Högskolan Vestfold, Buskerud högskola och Östfold Högskolan i Norge.

Kontakt: Peter Borg
peter.borg@kungalv.se

1 kommentar:

  1. Vad roligt, i ett sådant projekt finns massor av möjligheter.

    SvaraRadera