onsdag 12 januari 2011

EnIT lever!

Det var ett tag sedan ni hörde av oss. Vi har helt enkelt varit väldigt upptagna med PIM. Med en deadline att vara klar med nivå 3 vid årsskiftet fick många bråttom att bli klara. Under hösten har vi gått från ca 200st PIM-3:or till nästan 500st!
Det har varit hårt jobb för oss examinatorer men det är värt all möda om vi ser att det kommer eleverna till del i slutändan.

Vi håller nu på att planera vårt arbete för fullt. Många fortbildningar och projekt mm ska samordnas och det är mycket på gång. Vi ska göra vårt yttersta för att ni ska kunna ta del av vårt arbete under våren. Kommentera gärna våra inlägg.

Här följer ett utdrag av vad som kan dyka upp på EnIT´s blogg:

PIM-seminarier:
Vi har ju en del seminarier att anordna. En hel del jobb men fantastiskt kul eftersom de ger så mycket, både för deltagarna och oss examinatorer. 

Föredrag:
Den 25 januari kommer Stig-Roland Rask och pratar om "Ungas Internetvanor". Först med våra IT-guider och senare en öppen föreläsning för lärare och föräldrar med efterföljande paneldebatt.
Inbjudan till föreläsning och debatt

Upphandling varsin dator:
Under våren kommer vi att skriva avtal inför hösten då våra tre högstadier ska få varsin dator, totalt ca 1400st. Här gäller det att få alla bitar på plats till ett så bra pris som möjligt.

Mässa:
Den 7 mars anordnar vi en mässa om IT i skolan tillsammans med Stenungsund. Lärare från Kungälv och Stenungsund kommer att kunna välja på ett stort antal miniseminarier och vi tror att alla kommer att hitta något som passar just dem. Detta är en uppföljning på mässa vi hade i Kungälv i september 2009 som var mycket lyckad.

Pedagogiska caféer:
Detta är i idéstadiet som innehåll och form är ännu inte klart.

Teachmeet:
Vi gillar konceptet med teachmeet och hoppas kunna köra någon lokal variant i Kungälv under våren.

Fronter:
Vår lärplattform kommer att bli central när antalet datorer ökar i skolan. Vi kommer att utveckla plattformen och satsa vidare på utbildning av pedagoger. De nya kursplanerna kommer påverka vår IUP-modul och den ska vi se till att den blir riktigt bra stöd för lärarna.


Skoldatatek:
Med flera kommunlicenser klara eller på gång kommer kompenserande program fler elever till del. Vi har redan utbildat många lärare och fler kommer det att bli!


Utöver detta kan det dyka upp inlägg som handlar om projektansökningar till EU och Skolverket, en ny mediaserver, mobilt lärande, sociala medier mm.

Mycke´nöje!

Kontakt:
Johan Busck
johan.busck@kungalv.se





1 kommentar:

  1. Kul det låter med pedagogiska caféer, det behövs verkligen mötesplatser för delgivning av givande koncept och för elevernas arbetet med datorer! /Magdalena

    SvaraRadera