fredag 17 september 2010

Föräldramöte i en av klasserna där alla elever har fått varsin dator

Eleverna i den aktuella klassen fick hämta ut sina datorer precis innan sommarlovet började. Det var många glada och förväntansfulla elever som tog emot sin dator då. Vi ser det som en stor fördel att de har haft möjlighet att bekanta sig med datorn under sommaren och att de nu känner sig bekväma att använda den. Nu har elever och pedagoger varit igång i tre veckor med sitt nya sätt att arbeta.

Föräldramötet började med att pedagogerna startade sin digitala presentation och inledde med att säga att nu har även vi blivit datoriserade. Det märktes att de kände sig stolta och att de tyckte det var roligt. Som vanligt berättade de om vad som skulle hända under året och och hur det var i klassen. Hur är det nu i klassen? Jo, det är lugnare, eleverna jobbar på och tycker det är roligt. Pedagogerna uttrycker att det har öppnat sig en ny värld i resurser och arbetssätt som de kan använda.

Ett verktyg som nämndes många gånger under mötet då det gällde information, arbetssätt och kommunikation var Fronter. Det var tydligt att lärplattformen blir en central del i arbetet med Varsin.

Det har bara gått tre veckor sen det nya arbetssättet startade och det känns som det har hänt en hel del. Alla verkar vara nyfikna och tycker att det roligt. Pedagogerna har blivit mentorer och som de uttryckte det: Vi lär oss tillsammans med eleverna!


Kontakt: Lisbeth Sedén

lisbeth.seden@kungalv.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar